Την Τρίτη  22 Μαρτίου  του 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Νομό  Πιερίας από τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ζ. Ανανιάδη συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαο Ακριτίδη.

Επισκέφθηκε  την Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης  του Νομού Πιερίας  και ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά προβλήματα των σχολείων από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτριο Συριανίδη  Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κατερίνης  κ. Σάββα Χιονίδη  και συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας που αφορούν στα σχολεία της περιοχής. Κατόπιν επισκέφθηκετο Κέντρο Διαφοδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Κατερίνης,  το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο  και το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.Στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης δόθηκε η ευκαιρία να αφουγκραστεί τα προβλήματα των εκπαιδευτικών του νομού και να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της εκπαίδευσης στην κατεύθυνση της εύρυθμης λειτουργίας  των σχολικών μονάδων και στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ο κ. Ανανιάδης ενημέρωσε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης καταβάλλει άοκνες  προσπάθειες   υποστήριξης  προς τα σχολεία και έδωσε διαβεβαιώσεις για την στήριξη της λειτουργίας των σχολείων και των υπηρεσιών εκπαίδευσης.