Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μέσα σε συνθήκες βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης το σχολείο, ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου καλείται να κάνει άλματα και να στηρίξει πρώτα και κύρια τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κάνουν καθημερινά στα σχολεία τους «μικρά θαύματα». Οι δύσκολες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες δεν πρέπει να βάλουν φρένο στο δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης, που σέβεται το δάσκαλο και τον καθηγητή, που στηρίζεται στην αξιοκρατία και στη σχέση εμπιστοσύνης των Εκπαιδευτικών με τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, έχοντας ως στόχο τον Σεπτέμβριο να είναι  απρόσκοπτη η έναρξη των μαθημάτων , εργαζόμαστε εντατικά, ώστε να ολοκληρωθούν κατά το δυνατόν γρηγορότερα οι υπηρεσιακές μεταβολές και να αντιμετωπιστούν μέσω της συνεργασίας μας με τους Δήμους, τα τρέχοντα ζητήματα της σχολικής στέγης, της υλικοτεχνικής υποδομής και της κάλυψης των λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

Ταυτόχρονα εργαζόμαστε ώστε στη τεχνική εκπαίδευση να υπάρξει δικαιότερη κατανομή τομέων με γνώμονα πάντοτε την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, το συμφέρον των μαθητών και καθηγητών. Σε αυτό το πνεύμα καλούμε   τους συναδέλφους από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης σε συνεργασία και αλληλεγγύη προκειμένου να διασφαλίσουμε όλοι μαζί τη σταθερότητα, την εργασιακή ειρήνη και την πρόοδο στην εκπαιδευτική και σχολική κοινότητα κόντρα στις προκλήσεις και στις ασφυκτικές πολιτικές.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλό καλοκαίρι και ψυχική και πνευματική ξεκούραση από το δύσκολο έργο που επιτελείτε.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής
Π/θμιας& Δ/θμιας Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας

Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης

Γεωλόγος-Θεολόγος